Mens vi venter på anbefalinger efter Schrems II

Vi venter stadig på de endelige anbefalinger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) om overførsel af personoplysninger til tredjelande efter Schrems II. Det forventes, at anbefalingerne kommer i løbet af februar – måske starten af marts.

De praktiske og juridiske eksperter, vi taler med, siger, at der stadig er en del usikkerhed om, præcis hvordan reglerne kommer til at blive udformet. Deres råd er derfor, at du trækker vejret dybt og afventer endnu nogle uger.

I mellemtiden er det bedste, man kan gøre, som altid, at sikre sig en god og opdateret mapning af personoplysninger, de databehandlere, som behandler disse persondata og systemerne. Det er langt den størstedel af den vurdering (som nogle kalder en Transfer Impact Assesment), som skal gennemføres.

Men du kan også gøre noget mere. Allerede nu kan du nemlig sætte kryds i kalenderen:

Fredag den 12. marts kl. 13-14.30

Her har vi bedt en række praktikere om deres bud på jordnære og praktiske løsninger for dig, der står med et dagligt ansvar for GDPR i en virksomhed eller organisation. Vi forsøger at samle et bredt panel af mennesker, der selv har hånden på kogepladen. Alt sammen med udgangspunkt i de nye anbefalinger.

Foreløbig har vi tilsagn fra:

Henning Mortensen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed og til daglig CISO i AO Johansen.

Ole Kjeldsen, CTO/CSO i Microsoft Danmark & Island.

Hvis du vil se, hvordan man laver en datamapning, som giver overblik i forhold til overførsler og Schrems II – så book et møde med én af vores konsulenter her.